Kulturseværdigheder i Danmark

by admin

5575790-rosenborg-castle-in-copenhagen-denmark

Den klassiske kultur seværdighed vil for de fleste nok være et kunstmuseum, og her har Danmark rigtig mange gode museer at byde på. Den store klassiker i hovedstaden er Statens Museum for Kunst, hvor den store permanente samling af både international og national kunst er gratis at besøge samt en eller flere skiftende udstillinger, som kan ses imod betaling.

Om man bevæger sig nord eller syd for hovedstaden er der også gode kunstmuseer at finde. I Humlebæk findes Lousinana, der ligeledes har både en permanet og skiftende udstillinger. Dog skal der her betales entre for at få adgang til museet, hvor man så også får adgang til den smukke have med en imponerende udsigt over Øresund og dens mange skulpturer. Syd for København kan man ved Ishøj strand finde kunstmuseet Arken, hvor bygningen i sig selv er imponerende. Også dette museum ligger tæt ved stranden, så en gåtur langs med vandet efter museumsbesøget er oplagt.
I hovedstaden skal man dog ikke glemme de fine gamle slotte. Rosenborg, hvor kronjuvelerne opbevares har en unik samling af rokoko billed- og møbelkunst. På Amalienborg, dronningens residens er der også rig mulighed for at beundre det gamle slot og meget unik kunst. Det tredje slot er Christiansborg, hvor man foruden at se folketinget også kan beundre grundloven og politiske portrætter.

I den jydske hovedstad Århus er kunstmuseet Aros bestemt et besøg værd. I andre store byer som Herning og Kolding findes også kunstmuseer, og i sidstnævnte by også slotsruinen Koldinghus.