Musik – kunst såvel som kultur

5289224-violin

Musik er uden tvivl en kunstart på linje med skuespil eller maleri, men for mange brugere af kunstarten musik identificerer de sig så meget med musikken at de vælger at deltage i en subkultur omkring musikken.

Den klassiske musik har ikke en fuldtids subkultur knyttet til sig, dog vil de fleste som skal til en klassisk koncert klæde sig pænt på til begivenheden, men efter koncerten vil deres påklædning ikke på nogen måde afspejle en speciel forkærlighed for klassisk musik.

Anderledes forholder det sig med fans af punkmusik. Mange fans har hanekam og en speciel make-up stil for både mænd og kvinder. Heavy metal fans farver ofte deres hår sort og vælger at gå i T-shirts med deres idoler og for resten udelukkende sort tøj, ofte hættetrøjer. Bælter, armbånd og halskæder gerne med nitter, samt ringe, som ligeledes signalerer et tilhørsforhold til heavy metal musikken. For nogles vedkommende også omvendte kors og satanistiske symboler afhængigt af om de hører dødsmetal. Reggae fans har ofte rastafari-hår ligesom deres idoler og store strikkede huer, løse bukser og som regel signalerer de også et afslappet tilhørsforhold til hash ligesom det største af alle reggae idoler Bob Marley.